Houmous de haricots borlotti et nachos

Houmous de haricots borlotti et nachos

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Les nachos
  • 20 g de parmesan coupé en morceaux (3 cm)
  • 100 g de farine de maïs
  • 100 g d'eau
  • 2 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre noir moulu
  • ½ c. à café de paprika fort en poudre et un peu pour la finition
  • 300 g d'huile de friture
Le houmous de haricots borlotti
  • 1 - 2 gousses d'ail
  • 400 g de haricots borlotti, en conserve rincés et égouttés
  • 30 g de jus de citron
  • 40 g de graines de sésame grillées
  • ½ c. à café de sel
  • 40 g d'huile d'olive extra vierge et 1 filet
  • 1 - 2 pincées de fleur de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 528.2 mg
Białko 7.9 g
Kalorie 2831.5 kJ / 676.7 kcal
Tłuszcz 61.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...