Pain aux pommes de terre sans gluten

Pain aux pommes de terre sans gluten

4.1 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 tranches

Składniki

  • 900 g d'eau
  • 200 g de pommes de terre coupées en morceaux (3 cm)
  • 150 g de lait
  • 10 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 30 g de levure boulangère fraîche
  • 1 c. à café de sucre en poudre
  • 450 g de mélange de farine pour pain sans gluten
  • 50 g de fécule de tapioca
  • 25 g de farine de quinoa
  • 1 c. à café de sel
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour le moule
  • 1 c. à soupe de graines de sésame noir (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 497.9 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1034.3 kJ / 247.2 kcal
Tłuszcz 2.9 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...