Muffins de zanahoria con frosting (sin huevo y sin lácteos)

Muffins de zanahoria con frosting (sin huevo y sin lácteos)

4.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
12 unidades

Składniki

Muffin de zanahoria
  • 110 g de almendras crudas con piel
  • 80 g de azúcar
  • 200 g de zanahoria en trozos 2 cm
  • 200 g de harina de espelta
  • 190 g de leche de almendras
  • 100 g aceite de girasol
  • 1 cucharadita de canela molida
  • ½ vaina de vainilla (la raspadura)
  • 2 cucharaditas de polvo de hornear
  • 1 cucharadita de bicarbonato
Frosting
  • 110 g de azúcar
  • 35 g de margarina
  • 90 g tofu sedoso

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 219 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1210 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...