![Risotto al azafrán con vieiras Risotto al azafrán con vieiras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/aa921913e30263741b3d2344c9d4c46f/Derivates/3e4fedc428eab5e9e3291b508062fd3701e7e355.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de mantequilla
- 50 g de queso parmesano
- 60 g de chalota en mitades
- 2 dientes de ajo
- 320 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 800 g de caldo de verduras caliente (no hirviendo)
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 3 - 5 pellizcos de sal
- 3 - 4 pellizcos de pimienta negra molida
- 12 vieiras limpias
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 6 - 8 ramitas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 886.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan plegado de ajo y hierbas
1h 40min
Trenza de setas, chalotas y gorgonzola
1 Std.
Risotto con calabaza y roquefort
45 Min
Pollo a la jamaicana con puré de batata y verduras
3h 5min
Crema de lentejas con albóndigas y postre de crema solero
40 Min
Coliflor Mac and Cheese
1h 40min
Pollo con costra de parmesano y crema de limón
40 Min
Risotto de mariscos (sin lácteos)
35 Min
Ñoquis del 29
1 Std. 15 Min
Muffins de calabacín y mozzarella
50 Min
Bastones de merluza con mayonesa de palta
35 Min
Pastel de pollo y puerro
50 Min