Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de mantequilla
- 50 g de queso parmesano
- 60 g de chalota en mitades
- 2 dientes de ajo
- 320 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco
- 800 g de caldo de verduras caliente (no hirviendo)
- 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 3 - 5 pellizcos de sal
- 3 - 4 pellizcos de pimienta negra molida
- 12 vieiras limpias
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 6 - 8 ramitas de cebollino fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2353 kJ / 562 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 886.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz tapado
50min
Risotto de mariscos Gochujang
1 godz.
Polenta con boloñesa de pollo
45 min
Puré rústico de patata y batata con romero
45 min
Langostinos thai
15min
Empanadillas de puerro, salmón y queso cremoso
1h 45min
Mimosa de pomelo
10min
Arroz cremoso al azafrán con calabacín, champiñones y beicon
50min
Bondiola con salsa de vino tinto
1 godz.
Risotto de setas
25min
Mousse de maracuyá
2 Std. 10 Min
Solomillo de cerdo asado con salsa de mango
4h 30min