Risotto al azafrán con vieiras

Risotto al azafrán con vieiras

3.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 60 g de mantequilla
  • 50 g de queso parmesano
  • 60 g de chalota en mitades
  • 2 dientes de ajo
  • 320 g de arroz de grano redondo
  • 100 g de vino blanco
  • 800 g de caldo de verduras caliente (no hirviendo)
  • 2 pellizcos de hebras de azafrán
  • 3 - 5 pellizcos de sal
  • 3 - 4 pellizcos de pimienta negra molida
  • 12 vieiras limpias
  • 1 cucharada de aceite de oliva
  • 6 - 8 ramitas de cebollino fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 886.3 mg
Białko 19.5 g
Kalorie 2353 kJ / 562 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Węglowodany 70.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...