![Bread and butter pudding Bread and butter pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1f08cd17c360b020ff01ed369e2d9ae6/Derivates/f5739f27d5d5decb8820f230a62e431617455e66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre blond
- les graines d'1 gousse de vanille
- 4 tranches de pain de mie blanc rassis, de belle taille
- 100 g de beurre demi-sel
- 250 g de fruits rouges frais variés (framboises, myrtilles, mûres)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Gâteau moelleux au citron
1h
Tarte au sucre
50min
Dôme de fruits en gelée
3h 20 min
Pain à la banane
1h
Cookies aux fruits secs
50min
Gâteau aux noisettes
55min
Fiadone au citron
3 Std. 50 Min
Cake à la ricotta et aux fruits rouges
1 Std. 15 Min
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50min
Crème à la fraise et au yaourt
3h 20 min
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55min
Gâteau noix-chocolat
2h 45 min