Piza paneer tikka

Piza paneer tikka

5.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 doses

Składniki

Massa de piza
  • água
    220 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • fermento de padeiro seco
    2 c. chá de
    20 g fermento de padeiro fresco, esfarelado
  • farinha tipo 65
    400 g
  • azeite mais q.b. p untar
    20 g
  • sal
    1 c. chá de
Cobertura
  • paneer cortado em cubos (1-2 cm aprox.)
    250 g
  • pimento cortado em cubos (1-2 cm aprox.)
    200 g
  • cebola cortada em cubos (1-2 cm aprox.)
    200 g
  • alho
    2 dentes de
  • iogurte
    150 g
  • coentros em pó
    1 ½ c. chá de
  • piripíri em pó
    1 - 1 ½ c. chá de
  • curcuma em pó
    1 c. chá de
  • garam masala
    1 ½ c. chá de
  • sumo de limão
    2 c. chá de
  • sal
    ¾ - 1 c. chá de
Molho de tomate
  • alho
    3 dentes de
  • folhas de manjericão
    15 g
  • orégãos
    2 c. chá de
  • tomate cortado em pedaços
    370 g
  • azeite
    20 g
  • açúcar
    1 - 1 ½ c. chá de
  • sal
    ¾ c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
Montagem
  • queijo mozarela cortado em pedaços
    200 g
  • Farinha q.b. p/ polvilhar
  • Flocos de malagueta seca (opcjonalnie) q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 906.6 kcal / 3793.2 kJ
Białko 40.7 g
Tłuszcz 29.5 g
Węglowodany 130.1 g
Błonnik 19.5 g
Tłuszcz nasycony 10.9 g
Sód 2136.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...