Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie mini Pavlovy z owocami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
8 sztuk
Składniki
Bezy z aquafaby
-
100 g cukru
-
1 szczypta goździków, mielonych
-
1 szczypta cynamonu, mielonego
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
100 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki winianu potasu1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Bita śmietana kokosowa
-
100 g owoców jagodowych, świeżych
-
400 g śmietanki kokosowej (ok. 90% ekstraktu kokosowego), schłodzonej (patrz wskazówka)
-
30 g cukru30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
5.9 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
1194 kJ /
285.4 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Czarne trufle szampańskie
2 godz. 15 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Waniliowo-malinowe lody na skyrze (low fat + low carb)
11 godz. 30 min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Kakaowe tiramisu z chili
7 godz. 10 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 godz. 30 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Deska ubijanego sera camembert lub brie
45 min