Scones con mermelada de frutos rojos y chía (sin gluten)

Scones con mermelada de frutos rojos y chía (sin gluten)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
14 unidades

Składniki

Mermelada de frutos rojos y chía
  • 400 g de frutos rojos congelados variados
  • 30 - 50 g de jarabe de agave
  • 3 cucharadas de semillas de chía
Scones sin gluten
  • 350 g de harina sin gluten (Schär Mix Repostería)
  • 1 cucharada de polvo de hornear
  • 1 pellizco de sal
  • 125 g de mantequilla fría, en trozos pequeños
  • 80 g de azúcar
  • 200 g de suero de leche
    200 g de kéfir
  • 100 g de frutos secos variados (opcjonalnie)
  • 2 cucharadas de leche
  • 2 cucharadas de azúcar moreno (opcjonalnie)
  • 300 - 400 g de nata montada

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 120.2 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 1153.9 kJ / 275.8 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 34.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...