Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaker frío
- 40 g de semillas de sésamo
- 40 g de agua
Masa madre
- 250 g de agua
- 20 g de pie de masa de trigo
- 200 g de harina integral de trigo
Masa principal
- 150 g de agua
- 10 g de azúcar
- 350 g de harina integral de trigo
- 60 g de harina integral de centeno
- 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 2 cucharaditas de sal (10-12 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 12365 kJ / 2955 kcal
- Białko
- 71.6 g
- Węglowodany
- 492.6 g
- Tłuszcz
- 75.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 28.2 g
- Sód
- 4792.2 mg
Alternatywne przepisy
Pan de yogur (larga fermentación)
16 godz. 10 min
Pan retorcido con masa madre
16h
Hogaza de trigo, centeno y especias con masa madre
16h 30min
Pan integral con cerveza negra y dátiles
2 Std. 40 Min
Pan de molde con masa madre
16h 45min
Pan integral con harina multicereales
3h 50min
Hogaza rústica de centeno y especias con masa madre
16 Std. 15 Min
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23h 30min
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Masa madre de centeno
96h 20min
Pan de trigo con masa madre
15 godz.