Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kruche słodkie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
27 porcji
Składniki
-
150 g cukru
-
300 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
550 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
2 szczypty soli
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego2 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
17.1 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
758.9 kJ /
181.4 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.9 g
Węglowodany
21.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ganache czekoladowy
3 godz. 20 min
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Masa maślana
5 min
Piana z białek
5 min
Lukier
2 godz.
Biszkopt
1 godz. 50 min
Ganasz czekoladowy
20 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min