
Urządzenia i Akcesoria
Babka drożdżowa z lukrem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
220 g mleka
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
100 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowo 2 łyżki w razie potrzeby
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 żółtko
-
½ łyżeczki soli
-
125 g rodzynek
-
masło do natłuszczenia
Lukier
-
200 g cukru
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
369 kcal /
1543.9 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
69.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
116.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Keks
2 godz. 30 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Szybki piernik
1 godz. 30 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min