
Urządzenia i Akcesoria
Babka drożdżowa z lukrem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto
-
mleka220 g
-
świeżych drożdży pokruszonych40 g
-
cukru100 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowo 2 łyżki w razie potrzeby500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
jajko1
-
żółtko1
-
soli½ łyżeczki
-
rodzynek125 g
-
masło do natłuszczenia
Lukier
-
cukru200 g
-
wody mineralnej, niegazowanej30 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
369 kcal /
1543.9 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
69.7 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
116.6 mg