Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kruche wytrawne
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
18 porcji
Składniki
-
150 g mąki pszennej
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
251.9 kJ /
60.2 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 Std.
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 Std. 45 Min
Kruche ciasto z wiśniami
1 Std. 20 Min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20 Min
Babka drożdżowa z lukrem
2 Std. 50 Min
Ciasto kruche słodkie
2 Std.
Piana z białek
5 Min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 Std. 10 Min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 Std. 30 Min
Knedle z owocami
1 Std. 30 Min
Biszkopt
1 Std. 50 Min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 Std. 30 Min