Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kruche wytrawne
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
18 porcji
Składniki
-
150 g mąki pszennej
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
251.9 kJ /
60.2 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 godz.
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Piana z białek
5 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 godz. 10 min
Szarlotka tradycyjna
2 godz. 20 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem i kaszą jęczmienną
1 godz. 30 min
Pierogi z mięsem
1 godz.