Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kruche wytrawne
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
18 porcji
Składniki
-
150 g mąki pszennej
-
75 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
50 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
65.3 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
251.9 kJ /
60.2 kcal
Tłuszcz
3.5 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min
Ciasto kruche słodkie
2 godz.
Masa maślana
5 min
Piana z białek
5 min
Sos beszamelowy (bez alergenów)
10 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z kruszonką
2 godz. 15 min
Szybki sos beszamelowy
10 min
Ciasto drożdżowe z kruszonką
1 godz. 30 min
Sos beszamelowy
15 min