Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate de amendoim
- 100 g mistura de frutos secos torrados (amendoim, amêndoa, caju etc.)
- 1 pitada de pimenta-de-caiena em pó (opcjonalnie)
- 1 c. chá de flor de sal (opcjonalnie)
- 250 g chocolate p/ culinária (70% cacau), partido em pedaços
- 80 g manteiga de amendoim (ver dica)
Chocolate de amêndoa
- 250 g chocolate branco, partido em pedaços
- 80 g manteiga de amêndoa (ver dica)
Chocolate de caju
- 250 g chocolate p/ culinária, partido em pedaços
- 80 g manteiga de caju (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2551.4 kJ / 609.8 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 55.4 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 53.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fatias de pão escuro com sementes, abacate e ovo escalfado
1h 50min
Waffles belgas com salmão fumado e espuma de feta
45 min
Espelta
8 Std. 40 Min
Suflê de chocolate branco com calda de frutas vermelhas
Keine Bewertungen
Noodles de Soba
Keine Bewertungen
Pão mediterrâneo sem glúten
1h 15min
Fermento para bolos sem glúten
5 Min
Sorvete de banana com chocolate
4u. 10min
Massa de pão
5 Min
Quindins
1u.
Claras em neve
5 Min
Sopa cremosa de cogumelos
20min