Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
fatias de pernil c/ osso (700 g aprox.) (ver dica)
lub 300 - 400 g carne de vaca s/ osso (ver dica) - 30 g azeite
- 120 g cebola c/ casca, cortada em metades
- 100 g cenoura cortada em rodelas (1 cm aprox.)
-
50
g bolbo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
lub 50 g talo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.) - 2 dentes de alho c/ casca
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 10 grãos de pimenta preta
- 5 grãos de pimenta da Jamaica
- 1 - 2 folhas de louro
- 1200 - 1400 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 frasco de
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1046 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de legumes funcional
1 Std. 40 Min
Pulled pork
4h 30min
Frozen margarita de morango
Keine Bewertungen
Pickles de pepino - TM6
Keine Bewertungen
Molho Teriyaki
25 min
Bolachas de parmesão com erva-doce e piripíri
1 Std. 25 Min
Farofa de maçã
35 Min
Entrecosto à coreana com mini tortilhas
4 Std. 10 Min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1h 20min
Sopa com pernil de porco fumado
18h 25min
Chutney de manga
1h 20min
Bolachas de queijo
2 Std. 30 Min