Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Caldo de carne líquido
TM6

Caldo de carne líquido

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 2 fatias de pernil c/ osso (700 g aprox.) (ver dica)
    lub 300 - 400 g carne de vaca s/ osso (ver dica)
  • 30 g azeite
  • 120 g cebola c/ casca, cortada em metades
  • 100 g cenoura cortada em rodelas (1 cm aprox.)
  • 50 g bolbo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    lub 50 g talo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
  • 2 dentes de alho c/ casca
  • 1 - 1 ½ c. chá de sal
  • 10 grãos de pimenta preta
  • 5 grãos de pimenta da Jamaica
  • 1 - 2 folhas de louro
  • 1200 - 1400 g água

Wartości odżywcze
na 1 frasco de
Kalorie
402 kJ / 96 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
3 g
Sód
1046 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy