Caldo de carne líquido

Caldo de carne líquido

5.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
3 frascos de

Składniki

  • fatias de pernil c/ osso (700 g aprox.) (ver dica)
    2
    300 - 400 g carne de vaca s/ osso, (ver dica)
  • azeite
    30 g
  • cebola c/ casca, cortada em metades
    120 g
  • cenoura cortada em rodelas (1 cm aprox.)
    100 g
  • bolbo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    50 g
    50 g talo de aipo, cortado em pedaços (2 cm aprox.)
  • dentes de alho c/ casca
    2
  • sal
    1 - 1 ½ c. chá de
  • pimenta preta
    10 grãos de
  • pimenta-da-Jamaica
    5 grãos de
  • folhas de louro
    1 - 2
  • água
    1200 - 1400 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 frasco de

Sód 1046 mg
Białko 8 g
Kalorie 402 kJ / 96 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...