Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
2
fatias de pernil c/ osso (700 g aprox.) (ver dica)
lub 300 - 400 g carne de vaca s/ osso (ver dica) - 30 g azeite
- 120 g cebola c/ casca, cortada em metades
- 100 g cenoura cortada em rodelas (1 cm aprox.)
-
50
g bolbo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.)
lub 50 g talo de aipo cortado em pedaços (2 cm aprox.) - 2 dentes de alho c/ casca
- 1 - 1 ½ c. chá de sal
- 10 grãos de pimenta preta
- 5 grãos de pimenta da Jamaica
- 1 - 2 folhas de louro
- 1200 - 1400 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 frasco de
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1046 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne Piemontesa em Slow cooking (Bollito)
4h 10min
Risoto de alcachofra com presunto Parma
30 min
Pêssego Tônica
Brak ocen
Ovos turcos (Cilbir) com iogurte grego em tostas e salada
30 min
Ghee
1h 5min
Leite de coco
30 min
Porco asiático com legumes
1h 20min
Broa de milho
2h 20min
Pisco sour de ananás
10 min
Caldo de carne
45 min
Puré de batata (Modo descascar)
35 min
Chocolate de três manteigas
1h 40min