Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sopa de cebola gratinada à francesa
TM6

Sopa de cebola gratinada à francesa

4.0 (9 ocen)

Składniki

P/ ralar

  • 200 g queijo Emmental cortado em pedaços

Caldo de carne

  • 500 g osso de vaca partido em pedaços
  • 100 g cebola cortada em quartos
  • 100 g aipo cortado em pedaços
  • 100 g alho-francês cortado em pedaços
  • 15 g ramo de cheiros (louro, tomilho, salsa e hortelã) (ver dica)
  • 1550 g água
  • 10 grãos de pimenta
  • 2 cravinhos

Sopa

  • 50 g manteiga
  • 500 g cebola cortada em fatias ou oitavos (1 cm)
    lub 500 g cebola roxa cortada em fatias ou oitavos (1 cm)
  • 2 c. chá de sal
  • 8 - 10 fatias de pão de véspera torrado

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1896 kJ / 454 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
52 g
Tłuszcz
19 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
5 g
Sód
1306 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy