Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ptysiowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk
Składniki
-
300 g wody
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 szczypta soli
-
4 łyżeczki cukru (20 g) (opcjonalnie)
-
240 g mąki pszennej
-
6 jajek (rozmiar M, 53-63 g każde)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
19.3 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
285.3 kJ /
68.2 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.5 g
Węglowodany
5.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rurki z kremem
3 godz.
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
6 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Ptysie
2 godz. 15 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 godz. 10 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min
Biszkopt
1 godz. 50 min
Pączki
1 godz. 20 min