Ciasto ptysiowe

Ciasto ptysiowe

4.3 15 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 sztuk

Składniki

  • 300 g wody
  • 160 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 szczypta soli
  • 4 łyżeczki cukru (20 g) (opcjonalnie)
  • 240 g mąki pszennej
  • 6 jajek (rozmiar M, 53-63 g każde)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 19.3 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 285.3 kJ / 68.2 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...