Urządzenia i Akcesoria
Argentyńskie ciasteczka alfajores
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
-
60 g cukru
-
1 łyżka skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g mleka
-
4 żółtka
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
100 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
wiórki kokosowe do obtoczenia (ok. 50 g)
-
½ puszki masy kajmakowej (ok. 200 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.6 g
Kalorie
848.4 kJ /
202.6 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AMERYKA POŁUDNIOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka ślimaczki
2 godz.
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Trufle kasztanki
2 godz.
Obwarzanki wałeckie
3 godz.
Ciastka bezowe "Sokoły"
2 godz. 30 min
Ptysie z kozim serem, miodem i tymiankiem
2 godz. 30 min
Lody orzechowe
12 godz. 45 min
Baletki
1 godz. 10 min
Ciasteczka amaretti
1 godz. 10 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Drożdżówki z serem
1 godz.