Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cukru
- 1 łyżka skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 160 g masła, pokrojonego na kawałki
- 30 g mleka
- 4 żółtka
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 100 g skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- wiórki kokosowe, do obtoczenia (ok. 50 g)
- ½ puszki masy kajmakowej (ok. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 848.4 kJ / 202.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baletki
1 godz. 10 min
Nugat
3ωρ. 15 λεπτ.
Kruche ciastka serowe z kminkiem i sezamem
1 godz. 30 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3h 50min
Pływające wyspy
45min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Florentynki
2 godz.
Ciasteczka whoopie pies
1h 45min
Markiza czekoladowa
2h 25 min
Tiramisu Caffé Latte
1 godz. 30 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Kremówki (Napoleonki)
6 godz. 30 min