Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa, coentros, manjericão, aneto, hortelã, etc.)
- 800 g água
- 1 ¼ c. chá de sal
- 100 g bulgur
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 dente de alho
- 300 g acelga cortada em pedaços
- 150 g queijo ricota
- 6 ovos
- 100 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1160.3 kJ / 277.3 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 708.4 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle com molho de pimento assado e acelgas
55min
Almôndegas de beringela
1 Std.
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 Min
Canelones de beringela
1h 5min
Muffins de espinafres e feta
30 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1 Std.
Millet com legumes e molho tahini
45 Min
Folhado de abóbora e queijo azul
1 Std. 20 Min
Tarte de espargos
1 Std.
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1 Std. 20 Min
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50 Min
Moussaka de lentilhas
2 Std. 20 Min