Ciasto ptysiowe

3.7 6 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 sztuki

Składniki

  • 200 g wody
  • 110 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 - 2 szczypty soli
  • 3 łyżeczki cukru (15 g) (opcjonalnie)
  • 160 g mąki pszennej
  • 4 jajka (rozmiar M, 53-63 g każde)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 20.4 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 290.4 kJ / 69.4 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 5.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...