Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
18 porcji
Składniki
-
200 g masła pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
-
90 g wody zimnej
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
66.2 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
502.5 kJ /
120.1 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Burger z tofu
2 Std.
Ciasto francuskie
1 Std. 45 Min
Ciasto ptysiowe
1 Std. 10 Min
Ptysie
2 Std. 15 Min
Lody waniliowe
12 Std.
Fougasse - chleb francuski
2 Std.
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 Std. 30 Min
Ciasteczkowe lody
7 Std. 10 Min
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 Std. 25 Min
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 Std. 50 Min
Bułeczki z solą gruboziarnistą
4 Std. 30 Min
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 Std.