
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
18 porcji
Składniki
-
200 g masła pokrojonego na 1-2 cm kawałki, zmrożonego
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania
-
90 g wody zimnej
-
½ łyżeczki soli
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
120.1 kcal /
502.5 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
9.1 g
Węglowodany
8.5 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
5.7 g
Sód
66.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Pączki
1 godz. 20 min
Ciasto ptysiowe
1 godz. 10 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
45 min
Trzykolorowe muffinki
1 godz. 35 min
Kulki ziemniaczane
50 min
Biszkopciki z galaretką w czekoladzie
3 godz. 50 min
Brioszka
8 godz.
Lody waniliowe
12 godz.
Francuskie rogaliki (Croissants)
12 godz.
Klasyczne lody śmietankowe w polewie czekoladowej
5 godz. 25 min