Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 red peppers (250-300 g each, see tip)
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried basil
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 g pitted green olives
- 60 g sun-dried tomatoes, preserved in oil, drained
- 30 g anchovy fillets, in oil, drained
- 500 g mixed minced meat (e.g. beef and pork)
- 80 g red wine
- 150 g brown onions, quartered
- 50 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1934.8 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 659.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1 Std.
Pasta alla Nerano
40 Min
Potato and Celeriac Gratin
1 Std. 10 Min
Chicken Thighs Pizzaiola Style
50 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 Min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
1 Std. 40 Min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Soba Noodle and Salmon Bowl (TM6)
30 Min
Pork Wellington with Green Pea Duxelles and Champagne Sauce
1 Std. 15 Min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 Min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1 Std.
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 Min