Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 red peppers (250-300 g each, see tip)
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried basil
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 150 g pitted green olives
- 60 g sun-dried tomatoes, preserved in oil, drained
- 30 g anchovy fillets, in oil, drained
- 500 g mixed minced meat (e.g. beef and pork)
- 80 g red wine
- 150 g brown onions, quartered
- 50 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1934.8 kJ / 462.4 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 659.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Greek Chicken with Orzo and Feta
2h
Sausage and Fennel Orzotto
50 Min
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM6)
1h 40min
Rabbit Stew with Sweet Potato Purée
1h
Meatloaf filled with Spinach and Cheese
1h 15min
Lemon and Parmesan Chicken with Courgetti
30min
Ras el Hanout Beef with Couscous and Courgettes
30min
Stracciatella Soup
30min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min