
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 red peppers (250-300 g each, see tip)
- 2 garlic cloves
- 2 tsp dried basil
- 100 g carrots peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 - 2 pinches ground black pepper to taste
- 150 g pitted green olives
- 60 g sun-dried tomatoes preserved in oil, drained
- 30 g anchovy fillets, in oil drained
- 500 g mixed minced meat (e.g. beef and pork)
- 80 g red wine
- 150 g brown onions quartered
- 50 g olive oil
- 1 tsp sweet paprika
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 60 g raisins
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 462.4 kcal / 1934.8 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.1 g
- Sód
- 659.8 mg