Stuffed Peppers with Tomato Sauce

Stuffed Peppers with Tomato Sauce

4.5 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • red peppers (250-300 g each, see tip)
    3 - 4
  • garlic cloves
    2
  • dried basil
    2 tsp
  • carrots peeled, cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • ground black pepper to taste
    1 - 2 pinches
  • pitted green olives
    150 g
  • sun-dried tomatoes preserved in oil, drained
    60 g
  • anchovy fillets, in oil drained
    30 g
  • mixed minced meat (e.g. beef and pork)
    500 g
  • red wine
    80 g
  • brown onions quartered
    150 g
  • olive oil
    50 g
  • sweet paprika
    1 tsp
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • raisins
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 462.4 kcal / 1934.8 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 31.7 g
Węglowodany 26.2 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 19.1 g
Sód 659.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...