Urządzenia i Akcesoria
Miso carbonara udon
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)pecorino cheese cut in pieces (2 cm)40 g
-
garlic clove1
-
spring onions (opcjonalnie) white and green part, cut in pieces, plus extra to garnish30 g
-
150 g guanciale, cut in pieces (2 cm)bacon cubes (2 cm)150 g
-
olive oil15 g
-
egg1
-
egg yolks3
-
shiro miso paste25 - 30 g
-
milk50 g
-
ground black pepper3 pinches
-
fresh udon noodles400 g
-
water for cooking noodles
-
sesame seeds (opcjonalnie) to garnish
-
dried chilli flakes (opcjonalnie) to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
924.8 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
1929.7 kJ /
461.2 kcal
Tłuszcz
25.8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fusion Kitchen
14 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Braised Dongpo Pork
Brak ocen
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Miso Carbonara Udon
25 min
Japanese ramen noodle soup
1 godz. 50 min
Long Bean Rice
1 godz. 10 min
Salted Chicken
5 godz. 10 min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Braised Yee Mee
30 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min