Indian Chicken Curry

Indian Chicken Curry

4.0 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • dried red chilies
    1 - 2
  • coriander seeds
    1 oz
  • cumin seeds
    ½ oz
  • ground turmeric
    1 tsp
  • cinnamon stick
    1
  • whole cloves
    6
  • black peppercorns
    6
  • Kashmiri chili powder (opcjonalnie) (see Tip)
    1 tsp
  • green cardamom pods
    8
  • curry leaves (opcjonalnie)
    10 - 15
  • garlic cloves
    4
  • fresh ginger peeled
    2 in.
  • red onion quartered
    1
  • oil
    2 oz
    2 oz ghee
  • chicken thighs, skin on and bone in
    30 - 40 oz
  • canned diced tomatoes (approx. 1 can)
    14 oz
  • fine sea salt
    1 heaping tsp
  • coconut milk
    3 oz
  • chopped fresh cilantro
    ½ - 1 oz
Steamed Rice
  • basmati rice
    13 oz
  • water
    35 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 771.2 kcal / 3226.6 kJ
Białko 34.9 g
Tłuszcz 41.6 g
Węglowodany 64.2 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 683.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...