Erbazzone reggiano

Erbazzone reggiano

4.7 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 50 g lardo
    50 g di burro
  • 200 g di acqua
  • 450 g farina
  • 1 cucchiaini rasi di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
  • 100 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 800 g di bietole le foglie a strisce (1 cm) e i gambi a pezzi (2 cm)
  • 700 g di spinaci freschi le foglie a strisce (1 cm)
  • 100 g pancetta
  • 120 g di cipollotti a pezzi
  • 1 mazzetto di prezzemolo le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23.7 g
Kalorie 2402 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 6.7 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...