Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
-
50
g lardo
lub 50 g di burro - 200 g di acqua
- 450 g farina
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 100 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 800 g di bietole, le foglie a strisce (1 cm) e i gambi a pezzi (2 cm)
- 700 g di spinaci freschi, le foglie a strisce (1 cm)
- 100 g pancetta
- 120 g di cipollotti a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2402 kJ / 574 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Erbazzone reggiano
2h
Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa
2h
Roll vegetariani
45min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Torta di bietole e pecorino in padella
1 Std. 20 Min
Torta salata porri e bietole
1 Std. 30 Min
Tortelli verdi
3 Std. 30 Min
Torta de gee
1 Std. 30 Min
Tortelli di zucca mantovani
2 Std. 30 Min
Spatzle alla curcuma con verza e salsiccia
40min
Crescentine modenesi
11 Std.