Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
-
50
g lardo
lub 50 g di burro - 200 g di acqua
- 450 g farina
- 1 cucchiaini rasi di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 100 g Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 800 g di bietole, le foglie a strisce (1 cm) e i gambi a pezzi (2 cm)
- 700 g di spinaci freschi, le foglie a strisce (1 cm)
- 100 g pancetta
- 120 g di cipollotti a pezzi
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2402 kJ / 574 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2 Std.
Torta di bietole e pecorino in padella
1h 20 min
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30min
Grissini Rubatà
2h 30min
Tajarin al tartufo
Brak ocen
Torta de gee
1h 30min
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci
1h 30min
Erbazzone reggiano
2 Std.
Rosti di patate con hummus di fave
2 Std.
Tigelle alle erbe aromatiche con pesto di fave
4sa 40 dk
Empanadas di pollo e peperoni
2h 30min