Strüdel pere e cioccolato

Strüdel pere e cioccolato

3.6 11 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 fette

Składniki

Impasto
  • 250 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 40 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di miele
  • 75 g di acqua fredda
Ripieno
  • 4 pere Abate
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo e la scorza grattugiata
  • 30 g di Rum
  • 50 g di uvetta sultanina ammollata nel Rum per 15 minuti
  • 30 g di pinoli
  • 110 g di zucchero grezzo di canna
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 10 - 20 g di cacao amaro in polvere
  • 60 g di nocciole tostate
  • 80 g di latte parzialmente scremato
  • 170 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 60 g di olio di arachidi
  • 1 tuorlo d'uovo sbattuto
  • zucchero a velo q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 68.7 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1121.1 kJ / 267.9 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 32.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...