Strüdel pere e cioccolato

Strüdel pere e cioccolato

3.5 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
16 fette

Składniki

Impasto
  • di farina tipo 00
    250 g
  • uovo
    1
  • di burro morbido, a pezzi
    40 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di miele
    1 cucchiaino
  • di acqua fredda
    75 g
Ripieno
  • pere Abate
    4
  • limone preferibilmente biologico, il succo e la scorza grattugiata
    1
  • di Rum
    30 g
  • di uvetta sultanina ammollata nel Rum per 15 minuti
    50 g
  • di pinoli
    30 g
  • di zucchero grezzo di canna
    110 g
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
  • di zucchero vanigliato
    1 cucchiaino
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • di cacao amaro in polvere
    10 - 20 g
  • di nocciole tostate
    60 g
  • di latte parzialmente scremato
    80 g
  • di cioccolato al latte a pezzi
    170 g
  • di olio di arachidi
    60 g
  • tuorlo d'uovo sbattuto
    1
  • zucchero a velo q.b.

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 267.9 kcal / 1121.1 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 14.2 g
Węglowodany 32.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 68.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...