Wersje kompatybilne
Involtini di gamberi vietnamiti con salsa agrodolce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Involtini
- 40 g di carota pelata, a listarelle (5 x 0.5 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1300 g di acqua
- 8 fagiolini verdi freschi, puliti, a metà
- 40 g di vermicelli di riso, ammollati in acqua e a pezzi
- 8 gamberoni giganti crudi, sgusciati, puliti e privati dell'intestino
- 8 fogli di carta di riso
- 8 foglie di lattuga verde tipo iceberg, a pezzi
- 3 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
Salsa agrodolce
- 1 spicchio di aglio
- ½ peperoncino piccante fresco
- 2 cucchiai di succo di lime
- 2 cucchiai di salsa di pesce
- 1 cucchiaio di aceto di riso
- 2 cucchiai di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 743 kJ / 177 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Riso al curry gamberi e verdure
40min
Ravioli 'Shao mai'
2h
Involtini primavera vietnamiti
40min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min
Gazpacho fragole e pomodoro
2 Std. 10 Min
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1h 20min
Salsa satay
20min
Ramen giapponese
1h 40min
Mantou (panini cinesi al Varoma)
3h
Guacamole Tex-Mex
5min
Baozi di maiale al vapore
2 Std. 10 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min