Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blinis
- 1 uovo, il tuorlo e l'albume separati
- 250 g di latte intero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di farina tipo 0
- 50 g di farina integrale
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- burro
Terminare la preparazione
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
- 100 g di mascarpone
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis al curry con gamberi
1h
Gamberi in salsa speziata
40min
Blinis con burrata e scampi
1h
Chicken tikka
3 Std. 30 Min
Scones
30 Min
Gazpacho pomodori e ciliegie con crostini alle erbe
20min
Condimento al Gorgonzola alla maniera Usa
10 min
Gazpacho fragole e pomodoro
2 Std. 10 Min
Blinis con prosciutto di Praga
1h
Blinis alle erbe aromatiche e caprino
1h
Crema di topinambur e tartufo
55 Min
Crêpes Suzette
35 Min