Pesce al vapore; lenticchie speziate; salsa ai peperoni (Bimby Friend)

Pesce al vapore; lenticchie speziate; salsa ai peperoni (Bimby Friend)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolla a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di lenticchie verdi secche sciacquate
  • 750 g di acqua
  • 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di zenzero secco macinato
  • 1 ½ - 2 cucchiaini di sale
  • 4 pizzichi di pepe nero macinato
  • 250 g di peperone rosso a pezzi
  • 80 g di olive nere denocciolate a rondelle
  • 800 - 850 g di filetti di pesce bianco, senza pelle (es branzino, merluzzo), circa 3 cm di spessore
  • 150 g di pomodoro in scatola
  • 10 - 12 foglie di basilico fresco
  • 10 g di aceto balsamico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 888.4 mg
Białko 41.3 g
Kalorie 1815.5 kJ / 433.9 kcal
Tłuszcz 12.9 g
Błonnik 7.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...