Orzo alle verdure con uova in cocotte

Orzo alle verdure con uova in cocotte

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Uova
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di asparagi verdi punte e gambi separati, a pezzi (1 cm)
  • ¼ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 15 g di senape
  • 50 g di vino bianco
  • 100 g di panna fresca liquida
    100 g di panna di soia
Orzo
  • 1 lime
  • 90 g olio extravergine di oliva
  • 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaino di sale
  • 5 pizzico di pepe nero macinato
  • 20 g di uva passa
  • 80 g di pomodorini a metà
  • 50 g di piselli verdi, freschi o surgelati
  • 80 g di scalogno in quarti
  • 150 g di cipolla rossa a strisce
  • 100 g di bulbo di finocchio a strisce
  • 750 g di acqua
  • 250 g di orzo perlato
  • 6 uova
  • 10 g di erba cipollina fresca tritata, per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 604.3 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 2123.3 kJ / 507.5 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 43.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...