Rigatoni giganti ripieni su salsa di pomodoro

Rigatoni giganti ripieni su salsa di pomodoro

5.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Farcitura rigatoni
  • 5 foglie di porro (25x2 cm)
  • 300 g di fagiolini verdi freschi puliti
  • 25 pezzi di pasta secca tipo rigatoni giganti
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 16 code di mazzancolle pulite ed eviscerate (misura media, 4-5 cm)
Salsa e cottura dei rigatoni
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 200 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi zucchero
Terminare la preparazione
  • pepe bianco macinato a piacere
  • olio extravergine di oliva a piacere
  • germogli misti a piacere

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26 g
Kalorie 2096 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...