Tris di riso, pesce e verdure
TM31 TM5 TM6

Tris di riso, pesce e verdure

3.3 (15 ocen)

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 5 pomodori ciliegino a metà
    lub 5 pomodori pelati a pezzi
  • 320 g di riso (cottura 13-15 min.)
  • 700 g di acqua
  • 150 g di piselli surgelati
  • 2 filetti di trota salmonata (400 g circa)
    lub 2 filetti di pesce bianco (400 g circa)
  • 150 g di gamberetti sgusciati
  • 1 limone a fettine (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2406 kJ / 575 kcal
Białko
34 g
Węglowodany
69.3 g
Tłuszcz
19.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy