Hawaian Poke Bowl

Hawaian Poke Bowl

4.8 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di cipollotto a pezzi (3 cm)
  • 10 g di zenzero, radice fresca pelata a pezzi (2 mm)
  • 40 g di miele
  • 30 g di salsa di soia
  • 40 g di olio di sesamo
  • 30 g di aceto di riso
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 200 g di riso basmati
  • 900 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di edamame, surgelati
  • 200 g di filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische a cubetti (2-3 cm)
  • 200 g di tonno fresco a cubetti (2-3 cm)
  • 1 mango maturo la polpa a cubetti (2-3 cm)
  • 50 g di alghe wakame essiccate ammollate in acqua tiepida per 10 min. e scolate
  • 20 g di pasta di wasabi pronta (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 866.5 mg
Białko 28.9 g
Kalorie 2402.6 kJ / 574.2 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 61.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...