Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di cipollotto, a pezzi (3 cm)
- 10 g di zenzero, radice fresca, pelata a pezzi (2 mm)
- 40 g di miele
- 30 g di salsa di soia
- 40 g di olio di sesamo
- 30 g di aceto di riso
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 200 g di riso basmati
- 900 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di edamame, surgelati
- 200 g di filetto di salmone fresco senza pelle e senza lische a cubetti (2-3 cm)
- 200 g di tonno fresco a cubetti (2-3 cm)
- 1 mango maturo la polpa a cubetti (2-3 cm)
- 50 g di alghe wakame essiccate, ammollate in acqua tiepida per 10 min. e scolate
- 20 g di pasta di wasabi pronta (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2402.6 kJ / 574.2 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 866.5 mg
Alternatywne przepisy
Avocado toast
7h
Tacos: pollo e gamberi, vegan; salsa tahini (Bimby Friend)
1h
Noodles con gamberi e avocado
35min
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50min
Uramaki (per 1 persona)
1h 30 min
Ravioli cinesi
1h
Involtini primavera
1h 15min
Curry di gamberi con riso basmati (Bimby Friend)
35min
Pokè bowl al salmone
35min
Spaghetti di riso gamberi e verdure
35min
Tortillas messicane con maiale
1h 20 min
Gyoza
1h