Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di Parmigiano reggiano o di altro formaggio (opcjonalnie)
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 20 g di cipolla a pezzi (3-4 cm)
- 80 g di gambo di sedano a pezzi (3-4 cm)
- 40 g di carota, pelata e a pezzi (3-4 cm) (opcjonalnie)
- 3 - 5 foglioline di basilico, fresco, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi fresca o in scatola
- 100 g di acqua
-
1
fetta di prosciutto cotto (opcjonalnie)
lub 2 fettine di formaggio (opcjonalnie)
Cottura della pasta (opzionale)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di pasta all'uovo, secca, tipo tagliatelle (120 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 679 kJ / 163 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
45min
Dado vegetale
1h
Barrette energetiche ai cereali e frutta secca
2h 30min
Sale alle erbe aromatiche
5min
Sorbetto al limone
8h 30min
Polpette al sugo
45min
Bibita ACE
10min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Crème brûlée al cioccolato
Brak ocen
Ragù di verdure cotto nel Varoma con frittata
30min
Cotechino e lenticchie
1h
Impasto per pizza
1h