Zucchini bread noix de pécan et chocolat

Zucchini bread noix de pécan et chocolat

4.7 68 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 parts

Składniki

  • 135 g de farine de blé
  • ½ c. à café de bicarbonate de sodium
  • ½ c. à café de levure chimique
  • ½ c. à café de sel
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 150 g de courgette en morceaux
  • 175 g de chocolat noir en morceaux
  • 60 g de noix de pécan et 1 poignée pour la finition
  • 1 œuf
  • 120 g d'huile de tournesol
  • 100 g de sucre roux moelleux, type vergeoise
  • 100 g de sucre en poudre
  • 125 g de yaourt à la grecque
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • beurre pour le moule

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 2449 kJ / 585 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...