Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 170 g de farine
- 80 g de poudre d'amande
- 90 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- 125 g de beurre mou
- 1 œuf
La garniture
- 500 g d'eau
- 700 g de chair de courge d'hiver, coupée en cubes de 2 cm
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 50 g de sucre en poudre, type complet, brun
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 110 g de sirop d'érable
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 20 g de farine, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2316 kJ / 555 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perles du Japon à la grenade
30min
Scones
30min
Crème brûlée vegan aux marrons
2h 15 min.
Carrot-cake
1h
Scones aux raisins et aux fruits secs
30min
Tarte aux noix de pécan
1 Std. 25 Min
Gaufres patate douce et épices
50min
Scones au son d'avoine
35min
Carrot cake
1h 30min
Scones anglais
30min
Gâteau courge, pomme et flocons d'avoine
1h 15min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min