Cake à la betterave et aux fruits secs

Cake à la betterave et aux fruits secs

4.0 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 parts

Składniki

  • 125 g de fruits à coque variés (amandes, noisettes, noix de pécan)
  • 100 g de sucre de canne
  • 3 œufs battus
  • 30 g d'huile de noix
  • 200 g de farine de blé
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 300 g de betterave cuite râpée, et quelques lamelles pour la finition
  • 50 g de beurre demi-sel mou
  • 50 g de sucre glace
  • le zeste d'un citron jaune
  • 150 g de fromage à tartiner
  • quelques noix de pécan pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11 g
Kalorie 1790 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...