Wersje kompatybilne
Minicakes aux dattes, noisettes et fleur d'oranger
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'eau
- 200 g de dattes dénoyautées, coupées en deux
- 1 c. à café rase de bicarbonate de sodium
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 150 g de beurre, coupé en dés, et un pour les moules
- 220 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 60 g de cassonade
- 100 g de miel
- 4 œufs
- 50 g de noisettes décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Zucchini bread noix de pécan et chocolat
1h 20min
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Les financiers aux canneberges
35min
Muffins aux canneberges
30min
Brownies aux dattes sans farine
45min
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Cake aux poires très épicé
1 Std. 10 Min
Cake citron-pavot
1h 45min
Biscuits croquants à la purée de sésame
30min
Carrot cake
1h 30min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1h