Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 85 g de sucre en poudre
- 175 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
- 100 g de beurre fondu et un peu pour le moule
- 260 g de lait concentré sucré
- 200 g de crème liquide légère
- 320 g de lait concentré non sucré
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 c. à soupe de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2245.4 kJ / 537.8 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 30.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 291.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouza (crèmes à la noisette)
3h 30min
Galette des rois vanille-fève tonka
1 godz. 20 min
Pipe rigate au kimchi et au fromage
50 min
Minimoelleux café-cardamome
25 min
Soupe persane au yaourt, brochette vapeur de poulet mariné
1 Std. 50 Min
Cheesecake speculoos et caramel
2h 45min
Blondies au chocolat et aux noisettes
45 min
Biscuits Biscoff à l'avoine
30 min
Tarte chocolat-noisette
1 godz. 10 min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12h 40 min
Cheesecake aux speculoos
1h