Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)

Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)

3.3 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 parts

Składniki

  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    85 g
  • d'extrait de vanille liquide
    1 c. à café
  • de farine de blé
    175 g
  • de sel
    1 pincée
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de beurre fondu et un peu pour le moule
    100 g
  • de crème liquide légère
    200 g
  • de lait concentré non sucré
    320 g
  • de lait concentré sucré
    260 g
  • de sucre glace
    1 c. à soupe
  • de crème liquide 35% m.g. très froide
    200 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 537.8 kcal / 2245.4 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 30.8 g
Węglowodany 51.5 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Sód 291.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...