Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)

Le tres leche (gâteau d’Amérique latine)

3.5 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
8 parts

Składniki

  • 4 œufs
  • 85 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait de vanille liquide
  • 175 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 100 g de beurre fondu et un peu pour le moule
  • 200 g de crème liquide légère
  • 320 g de lait concentré non sucré
  • 260 g de lait concentré sucré
  • 1 c. à soupe de sucre glace
  • 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 291.5 mg
Białko 12.5 g
Kalorie 2245.4 kJ / 537.8 kcal
Tłuszcz 30.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 19.5 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...