Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di zucchero
- 75 g di acqua
- 40 g di olio di semi di arachidi
- 40 g di olio di riso
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
Crema pasticcera
- 500 g di bevanda vegetale
- 100 g di zucchero
- 80 g di amido di mais (maizena)
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
Terminare la preparazione
- frutti di bosco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1105.3 kJ / 264.2 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 82.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera (senza lattosio)
20min
Ciambella lime e salsa alle fragole (senza zucchero)
2u.
Torta di banane e cocco (vegan)
1u. 20min
Crostata fragole e timo (vegan)
2u.
Torta mimosa (vegan)
2u.
Torta vegana arancia e cocco
1h 30 min
Menù: Curry vegan con riso; sorbetto mango e cocco (Bimby Friend)
Brak ocen
Limoni al pepe in conserva
72 Std. 5 Min
Pan di Spagna (vegan)
50min
Cheesecake cioccolato e salsa ai kiwi
7hod. 50min
Plumcake allo yogurt di soia (vegan)
1u.
Crema pasticcera (vegan)
15min