Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
- 20 g di olio di oliva
- 300 g di riso per risotto (cottura 20 min.)
- 100 g di vino rosso
- 80 g di concentrato di pomodoro
- 750 g di acqua
- 100 g di panna intera
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2061 kJ / 491 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale al forno con riso
1 Std. 20 Min
Grittibänz dolci
2 godz. 15 min
Risotto ai pomodori con burrata
30 min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50min
Asparagi con salsa olandese allo yogurt
30 min
Panini con insalata di uova
15 min
Risotto alla milanese
30 min
Caramelle alla panna
2 godz.
Spaghetti alla carbonara
30 min
Stufato di pollo alla senape
40 min
Mousse veloce al caffè
5min
Spezzatino alla zurighese
50min