Risotto allo zafferano di Mund

Risotto allo zafferano di Mund

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolle halbiert
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di burro
  • 320 g di riso per risotto (z. B. Arborio oder Carnaroli)
  • 400 g di pomodori entkernt, in Würfeln (2 cm)
  • 1 cucchiaino di pistilli di zafferano
  • 1 cucchiaio di timo secco
  • 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
  • 700 g di acqua
  • 50 g di pancetta a cubetti
  • 50 g di prosciutto in Tranchen, in Streifen
  • 300 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 100 g di vino bianco, secco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28 g
Kalorie 2440 kJ / 583 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...