Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolle, halbiert
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di burro
- 320 g di riso per risotto (z. B. Arborio oder Carnaroli)
- 400 g di pomodori, entkernt, in Würfeln (2 cm)
- 1 cucchiaino di pistilli di zafferano
- 1 cucchiaio di timo secco
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
- 700 g di acqua
- 50 g di pancetta a cubetti
- 50 g di prosciutto, in Tranchen, in Streifen
- 300 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
- ¼ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 100 g di vino bianco, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2440 kJ / 583 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con carote e endivia belga
40min
Risotto alla parmigiana
30min
Pizza Margherita
2h
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Torta di Pasqua
1h 45 min
Panna cotta
6h 10min
Pollo con curry alla giapponese
55min
Pomodori ripieni di funghi e frutta secca
1h 5min
Risotto ai funghi porcini con brie
35min
Maccheroni dell'alpigiano
45min
Riso casimiro
45min
Tiramisù alle fragole e sambuco
3h 15min