Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g rote Linsen
- 600 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 30 g Olivenöl
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Garam Masala
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), vegan - 400 g Kokosmilch
- 250 g passierte Tomaten
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Kokosblütenzucker
- 30 g Limettensaft
- Kokosjoghurt zum Garnieren
- Koriander, frisch, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2814 kJ / 673 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 13.2 g
- Sód
- 634 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Spinat-Curry
40 min
Kokosnuss Dhal
25 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min
Dhal
40 min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50 min
Dal Tadka
30 min
Süßkartoffel-Linsen-Kokosnuss-Suppe
30 min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45 min
Dal
1 Std. 50 Min
Kichererbsen Masala
45 min
Linsen Dal mit Bulgur
45 min