![Auberginen-Linsen-Curry Auberginen-Linsen-Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77299e38-4fa9-49e2-954a-8945e5dc5575/Derivates/1c62ca01-da8b-41bf-922c-8d9943c1c8c4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 grüne Chilischote, frisch, halbiert
- 15 g Olivenöl
- 2 TL Garam Masala
- 1 TL Senfkörner
- 300 g Aubergine
- 130 g rote Linsen, getrocknet, gesplittet
- 20 g Tomatenmark
- ¾ TL Salz
- 350 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 Dose Kokosmilch (200 g)
- 120 g Blattspinat, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 790 kJ / 189 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Dal Tadka
30 Min
Kichererbsen-Kokos-Curry
45min
Auberginen-Tomaten-Curry
30 Min
Linsen-Moussaka
2h 30 min
Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis
40 Min
Kokosnuss Dhal
25 min
Kürbis-Korma
1 Std.
Gemüse-Kichererbsen-Tajine
50 Min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45min
Linsen-Spinat-Curry
40 Min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 Min
Blumenkohl Tikka Masala
35 Min