Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf

Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf

4.6 2.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Koriander abgezupft
    ½ Bund
  • Erdnüsse, geröstet, gesalzen
    50 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • rote Chilischote, frisch entkernt, in Ringen (5 mm)
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl
    20 g
  • rote Paprika in Stücken (5 mm)
    1
  • Süßkartoffeln in Stücken (2 cm)
    400 g
  • stückige Tomaten
    400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht vegan
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l), vegan
  • Erdnusscreme
    90 g
  • Wasser
    300 g
  • Salz
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL
  • Kichererbsen aus der Dose
    265 g
  • Babyspinat, frisch
    50 g
    50 g Blattspinat, TK, aufgetaut und abgetropft (siehe Tipp)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 496 kcal / 2076 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 46 g
Błonnik 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...