![Linsen-Spinat-Curry Linsen-Spinat-Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DA8CA553-A00C-4BF6-98B1-C0E88F4B588C/Derivates/6fda1f6a-2570-47bc-be3f-8da7f18052f3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Möhren, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch
- 1 Knoblauchzehe
- 2 EL Öl
- 1 EL Butter
- 3 TL Currypulver, fruchtig
- 200 g gelbe Linsen, getrocknet
- 650 g Gemüsefond
- 200 g Babyspinat, frisch
- 200 g Sahnejoghurt
- 1 Limette, Bio, 1 EL Schale fein abgerieben, 1 EL Saft ausgepresst
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 373 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 15 g