
Urządzenia i Akcesoria
Soep met zeeduivel en garnalen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porties
Składniki
-
zeeduivel filet, zonder vel, graatloos450 - 500 g
-
garnalen hele, ongepeld (zie tips)500 g
-
water800 g
-
wortelen in stukken gesneden70 g
-
prei (alleen het witte gedeelte), in stukken gesneden60 g
-
teentjes knoflook3
-
extra vergine olijfolie50 g
-
brandewijn50 g
-
tomatenblokjes uit blik200 g
-
witte kortkorrelige rijst1 el
-
saffraan draadjes1 snuifje
-
visbouillon blokje (0,5 l) (zie tips)1
-
chillisaus8 druppels
Wartości odżywcze na 1 portie
Kalorie
189 kcal /
791 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
5 g
Błonnik
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Het basiskookboek
174 Przepisy
Beneluks
Beneluks