Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 - 500 g zeeduivel, bij voorkeur met graat (zie tips)
- 500 g hele ongepelde garnalen (zie tips)
- 800 g water
- 70 g wortels, in stukken gesneden
- 60 g prei (alleen het witte gedeelte), in stukken gesneden
- 3 teentjes knoflook
- 50 g extra vergine olijfolie
- 50 g brandewijn
- 200 g tomatenblokjes uit blik
- 1 el witte kortkorrelige rijst
- 1 snuifje saffraan draadtjes
- 1 visbouillon blokje (voor 0,5 l) (zie tips)
- 8 druppels chillisaus
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 791 kJ / 189 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soep van pompoen, bloemkool en romanesco
45 Min
Quiche lorraine
50 Min
Asperges en zalm met Hollandaisesaus
Brak ocen
Geroosterde bananen affogato
Brak ocen
Lang rijzende pizza
Brak ocen
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35min
Volkoren pitabrood
Brak ocen
Hartige taart met tonijn, eieren en kappertjes
Brak ocen
Chocoladereep likeur
15 min
Zoete maïs en chorizo 'Chowder'
Brak ocen
Quinoapuddings met frambozensaus
Brak ocen
Groentesoep, eieren in een potje met spinazie
Brak ocen