Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème semi-glacée à la vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille
- 100 g de lait entier
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide entière
Coque en chocolat
- 200 g de chocolat noir
- 100 g perles de sucre, vermicelles au chocolat, étoiles en sucre, etc...
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50 min
Milkshake au brownie
40 min
Sorbets à rayures vitaminés
24h 15 min
Sucettes de fruits au chocolat
30 min
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1h 15min
Donuts avec glaçage
2h
Sorbet trois couleurs
8 godz.
Milkshake à la fraise
5min
Barres chocolat-caramel
1 godz. 30 min
Moelleux au chocolat au cœur fondant
25 min
Pâte à crêpe
1h 15min
Pâte à pancakes
30 min