Waffles veganos con espinacas

Waffles veganos con espinacas

4.1 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porciones

Składniki

  • 320 g de leche de soya
  • 250 g de harina de trigo
  • 1 ½ cdita de polvo para hornear
  • 30 g de aceite vegetal
  • ½ cdita de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 1 cdita de sal
  • 3 - 4 pizca de pimienta negra molida
  • 1 diente de ajo pelado
  • 6 hojas de albahaca frescas
  • 240 g de alubias cocidas escurridas
  • 100 g de jitomate deshidratado
  • 25 g de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol)
  • aceite vegetal para engrasar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 665.3 mg
Białko 19.8 g
Kalorie 1908.6 kJ / 456.2 kcal
Tłuszcz 16.1 g
Błonnik 17.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 121.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...