![Lentejas y arroz con cebolla frita (Mujadarrah) Lentejas y arroz con cebolla frita (Mujadarrah)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c30031e3-3491-4ba1-a912-e5889e2ba188/Derivates/2a89d197-fd29-42c3-96f2-77159ab68320.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g de agua
- 300 g de lentejas, secas
- 2 ½ cdita de sal fina
- 150 g de arroz blanco de grano largo
- ½ - ¾ cdita pimienta negra molida, o al gusto
- 620 g de cebolla, cortado en trozos
- 20 g de mantequilla sin sal
- 1 cda de azúcar morena
-
100
g de yoghurt natural
lub 100 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflores gratinadas
25 Min
Crema de acelgas con piñones (vegano y sin gluten)
40 min
Mayonesa
5 Min
Puré de papa y verduras
45min
Garbanzos con espinacas
1h 10min
Arroz milanesa
40 min
Ratatouille
40 min
Verduras rellenas
1h 20min
Pastel de calabacita
1h 15min
Sopa de cebolla vegana
35 min
Guarnición de verduras
40 min
Lentejas marinadas
35 min