Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 stengels verse rozemarijn, enkel de blaadjes
- ½ bos verse basilicum, enkel de blaadjes (ong. 15 g)
- ½ bos verse oregano, enkel de blaadjes (ong. 15 g)
- ½ bos verse peterselie, enkel de blaadjes (ong. 15 g)
- 8 teentjes knoflook
- 2 citroenen, de fijne zeste en het sap
- 2 tl zout
- 3 lente-uien, in stukken (2 cm)
- 1500 g lamsbout, ontbeend
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1182 kJ / 282.5 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Balletjes in Spaanse saus
55min
Gehaktbrood met spinazie-kaasvulling
1h 15 min
Couscous met lam en groenten
50 min
Kreplach
55min
Hapje van watermeloen en zalm ceviche
25 min
Jambalaya met chorizo, scampi's en mango
3sa
Lamscurry en komkommer-munt couscous
9 godz.
Stoofpotje van kip met romige mosterdsaus
40 min
Knapperige zaadstokjes met spek en kaas
35 min
Pâté in korst
10 Std.
Pulled pork met gestoomde broodjes
3sa
Oosters runderstoofpotje met parelcouscous
40 min